Sarmale din varza murata cu carne de vita

de Mihaela11_jo in Vita, 7 Mar 2013 | 5624 vizualizari

 

Departe de tara am invatat foarte multe lucruri, si mai ales sa ne pregatim mancarurile preferate pornind de la zero.
Fiecare isi foloseste imaginatia si inventivitatea in acest scop si ne ajutam unii pe altii cu retetele si ingredientele de care avem nevoie.
Cartea regretatului Radu Anton Roman-"Bucate vinuri si obiceiuri romanesti" a fost xeroxata de majoritatea romancelor din Iordania si ne-a fost de mare ajutor pentru pregatirea mancarurilor de care ne era dor,muraturilor,verzei murate, borsului proaspat.
Unul dintre consulii care s-au perindat pe la Amman ne-a adus de la brutarie taratze si toti am trecut la productia de bors proaspat: personalul ambasadei si comunitatea romaneasca din Iordania...Ha ha ha...
Acum cu internetul este foarte usor sa ai acces la tot ce doresti sa afli despre bucataria romaneasca, dar acum 30 de ani era cu totul altfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana de varza murata
  • 500 grame carne de vita macinata
  • 1 cana de orez( oparit cu apa fierbinte si spalat bine)
  • 1 ceapa taiata marunt
  • frunza de patrunjel verde
  • condiment pentru sarmale
  • boia dulce de ardei
  • sare dupa gust
  • 3-4 rosii bine coapte
  • cimbru uscat
  • 1 cub de Maggi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din varza murata cu carne de vita:

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati.

La carnea macinata se adauga orezul, ceapa,frunza de patrunjel si condimentele si se amesteca bine.

Se umplu frunzele de varza murata si se ruleaza.

Intr-o cratita de fiert subpresiune se aseaza cateva frunze de varza murata, se presara cu cimbru; se adauga rosiile feliate si se rade cubul de Maggi.

Se aseaza sarmalele in cratita si deasupra se mai pun cateva Frunze de varza si rosii feliate.

Se adauga apa si sare( dupa gust) cat sa acopere sarmalele cu 2-3 cm.

Se inchide cratita si dupa ce incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.

Se servesc cu mamaliguta si smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza murata cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne in sos de rosii